Congrés d'EOI 2013

Valoració del congrès 2013 i anunci del proper congrés 2015 per Terencio Simón (President EOICAT)

Benvoguts socis EOICAT,

Com ja sabeu, la setmana passada es va celebrar el VIIIè congrés estatal d'EOI a Pamplona on hi van assistir uns 400 professors/es de tots els racons de l'Estat. Catalunya hi estava molt ben representada amb més de 60 congressistes de les diferents EOIs de tot el territori català .

Es van debatre una gran varietat de temes des d’aspectes de lingüística aplicada a aspectes de la pràctica diària de l'ensenyament-aprenentatge, passant per la gestió de centre. Es va parlar sobre l’ús de les noves tecnologies, i es va plantejar com flexibilitzar l'ensenyament per mantenir, retenir i fins i tot recuperar el nostre alumnat. També es va debatre com motivar l’alumnat i com millorar i fomentar el seu aprenentatge i la seva autonomia. Finalment també hem reflexionat sobre el nostre paper i la nostra aptitud a l'aula, com a docents i avaluadors, i sobre com integrar l'art, la música i fins i tot la cuina a l’ensenyament d’idiomes.

Voldria  també  destacar l’interés i expectació que es van generar en dues taules rodones programades: una en relació amb els certificats de les EOI,  i l’altra, que va tancar el congrés sota el títol: "Reptes de les EOI davant la LOMCE: nivells, currículum i certificacions". Cal destacar en aquesta taula la presència de Neus Figueras, qui va intervenir de manera impecable i  amb qui tots ens vam sentir molt ben representats.

Finalment, voldria aprofitar aquesta comunicació per anunciar-vos que l’assamblea de la Federación de Asociaciones de Profesores de Escuelas Oficiales de Idiomas que va tenir lloc a Pamplona va assignar l’organització del proper congrés a l’associació de professors EOI de Catalunya-EOICAT.  Així doncs, us anunciem que el proper congrés es celebrarà a l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona-Drassanes durant la primavera de 2015.

L’EOICAT comença a treballar en aquest projecte i en l’organització del proper FORUM EOICAT a La Seu d’Urgell des d’avui mateix.

Comptem amb tots vosaltres.

Gràcies

Terencio Simón 

President EOICAT